English E-Posta Öğrenci Bilgi Sistemi EBYS
FEN FAKÜLTESİ
Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü

Moleküler Biyoloji ve Genetik, biyoloji biliminin son yillarda en hizli gelisen dallari olup yasayan ya da yasami sona ermis tüm organizmalarin, moleküler düzeyde yapilarini, islevlerini ve bunlarin birbirleriyle ve çevreyle olan iliskilerini inceler. Diger bir ifadeyle Moleküler Biyoloji ve Genetik bilimleri, canlilikla ilgili özelliklerin nasil kazanildigini, evrimini, günümüzde ulastiklari noktadaki genetik ve biyolojik özelliklerini inceler.

Erzurum Teknik Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü, nitelikli elemanlar yetistirmek, uluslararasi düzeyde arastirmalar gerçeklestirmek ve arastirmalari ile insanliga hizmet etmeyi amaçlamaktadir. Bu baglamda, programdan yukarida belirtilen niteliklere sahip olarak mezun olacak ögrencilerin bugün için asagida belirtilen sektörlerde istihdam edilmeleri mümkündür. Ancak, hizla degisen kosullar ve yeni ihtiyaçlara bagli olarak, gelecek yillarda bunlara yeni istihdam alanlarinin eklenmesi de kaçinilmaz olacaktir.

Mezunlarimiz;

• Biyoteknolojiye dayali üretim ve çalisma yapan ilaç, besin vb. sektörlerde,
• Saglik, tarim, hayvancilik ve çevre kuruluslarinda,
• Genetik mühendisligi ve biyoteknoloji alanlarinda gerekli alt yapi ve malzemeyi saglayan ve hizmet veren kuruluslarda çalisma imkanlarina sahiptirler.

Dekanın Mesajı

Erzurum Teknik Üniversitesi bünyesinde 2010 yilinda kurulan Fen Fakültemiz, yeni ve öncü olmanin verdigi heyecan ve avantajlarla egitim ögretim hayatina.. DEVAM

Bağlantılar

Sizler için önerebileceğimiz yararlı bir çok bağlantıya burdan ulaşabilirsiniz. Bağlantıların tümü Kurumların resmi web sayfalarıdır... DEVAM